15 Oct 2018 | 222 licitatii active | 4258 Total anunturi
Newsletter

Primeste cele mai noi anunturi cu executari silite direct pe e-mail completand formularul urmator:


Categorii


Stiri Recente

Protectie impotriva executarilor silite, timp de trei ani, pentru cei care nu pot sa mai plateasca creditele in franci elvetieni

Primul proiect de lege care urmeaza sa fie dezbatut in Senat propune amanarea timp de 3 ani a executarii silite a locuintelor in cazul celor care au restante, dar numai la creditele in franci elevetieni.

O directiva europeana protejeaza toti clientii, indiferent de moneda creditului, noteaza Stirile ProTV.

Marius Coltuc, avocat: "Directiva Parlamentului European spune in felul urmator: ca nu poti fi executat silit daca obiectul creditului este o locuinta si este singura locuinta a ta. Prin urmare esti protejat, nu poti sa ramai cu familia in strada pentru ca n-ai mai putut sa platesti ratele si esti executat silit." Un alt capitol al aceleiasi directive a fost preluat intr-un alt proiect de lege care le va permite celor care au credite ipotecare in valuta sa le converteasca in lei.

Ana Birchall, deputat: "Eu m-am inspirat din prevederile acestei directive, dar am particularizat-o pe nevoile din Romania. Initiativa mea legislativa se refera atat la creditele care sunt in curs dar si la credite viitoare."

Alte tari au luat masuri in sprijinul celor care nu mai pot plati creditele in franci elvetieni. In Ungaria, guvernul a decis ca ratele sa fie achitate la un curs fix, mai mic decat cel valabil la banca, iar in Croatia, instanta a hotarat ca plata sa se faca chiar la cursul din ziua acordarii creditului.

Multi asteapta insa decizia Curtii Europene de Justitie intr-un dosar din Ungaria, unde clientii cer ca plata unui credit in franci elvetieni sa se faca nu la cursul zilei, ci la cursul de la data acordarii creditului.

La solicitarea PRO TV, Curtea Europeana a precizat ca in acest dosar "etapa de deliberare s-a incheiat si este prevazut ca in data de 30 aprilie 2014 sa fie pronuntata hotararea Curtii de Justitie a Uniunii Europene".

Autor: incont . ro

Data adaugarii: 2014-07-29
     


Arhiva Stiri

UNDE GĂSEŞTI CELE MAI IEFTINE LOCUINŢE DE LA EXECUTĂRI SILITE ? (2014-01-09)
Falimentul Lehman Brothers bāntuie economia europeană (2013-02-18)
Stephenson Clarke Shipping in lichidare (2012-08-11)
MOŞTENITORII ALDIS, ĪNTRE EXECUTĂRI SILITE ŞI PROBLEME BANCARE (2012-05-28)
CUM SA-TI CUMPERI O CASA DE LA EXECUTARI SILITE (2012-01-05)
E criză? Făceţi-vă cumpărăturile de la executări silite (2011-08-23)
Imprumuturile in franci elvetieni. Radiografia unei "bule"care a cuprins Romania (2011-07-20)